Auteur: Heidi Middendorp

The New Farm

Op het dak van voormalig fabrieksgebouw De Schilde aan de Televisiestraat is sinds 2013 op initiatief van de gemeente Den Haag
een grote stadsboerderij gevestigd. De uit de jaren 50 stammende modernistische fabriek, ontworpen door Dirk Roosenburg, de
grootvader van Rem Koolhaas, leidde na het vertrek van Philips al jaren een zieltogend bestaan. Om het gebouw nieuw leven in
te blazen besloot de gemeente Den Haag enkele jaren geleden tot het zogeheten stadslandbouwinitiatief. De bedoeling was om het
historische bouwwerk zijn bedrijvige dynamiek terug te geven, met stadslandbouw. Als volgende stap zal het gebouw worden
getransformeerd tot een verzamelgebouw voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn: The New Farm.

Stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid is het centrale thema van The New Farm. In de periode 2017 en 2018 hebben de vliesgevels,
begane grond, 1e en 4e verdieping van de oude fabriek een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Op de begane grond is ruimte voor horeca terwijl we op de 1e en 4e verdieping middels houten en stalen binnenpuien ruimte hebben gecreeërd voor o.a.een koffiebranderij,
diverse incubators, een oesterzwamkwekerij en diverse foodlabs.

Naast de inpandige verbouwing hebben we ook de gevelbeglazing vernieuwd en is er in de gevel aan de kant van de Fruitweg zelfs
nieuw glas met zonnecellen geplaatst zodat The New Farm voor een groot in deel haar eigen energiebehoefte voorziet.

Lees verder

Apollo 14

In 2018 hebben wij een deel van het voormalige hoofdkwartier van KPN aan de Saturnusstraat verbouwd tot bedrijfsverzamelgebouw Apollo 14.
In de creatief-industriële omgeving van De Binckhorst bied Apollo 14 onderdak aan ImpactCity: de startup en scale-up gemeenschap
van Den Haag. ImpactCity helpt innovatieve ondernemers om succesvol te starten en door te groeien.

Bij creatieve startups hoort een inspirerende werkomgeving. Naar een ontwerp van architect Corine Keus is iedere verdieping herkenbaar gemaakt met een kleur (groen, blauw en geel). De algemene ruimtes zijn ingericht met basic inrichting maar door de mono-kleur van de ruimte en inrichting is er een sterke ruimtelijke eenheid ontstaan.

De kantoorverdiepingen zijn ingedeeld in flexibele kantoorunits waarbij de standaard 1,80 meter brede gang bij iedere unit een halve meter naar binnen springt. Hierdoor is er een interessante ruimtelijke werking van de verkeersruimte ontstaan. Ter plaatse van de inspringing van de units is er gekleurd glas toegepast.

Lees verder

Traffic Square

In 2015 hebben we kantoorgebouw Traffic Square aan het Generaal Eisenhouwerplein in Rijswijk een rigoureuze facelift gegeven. De werkvloeren op de 3e en 4e etage werden voorzien van nieuwe installaties, nieuwe plafonds, opnieuw geverfd en ingericht. Ook de centrale entree op de begane grond kreeg dankzij een nieuwe balie en inrichting een luxe uitstraling.

Lees verder


Breumelhof steunt KWF

© Breumelhof Bouw. All rights reserved.
Powered by Update Geregeld.