Skip to main content
  • Geschiedenis Breumelhof Bouw

    5 generaties kwaliteit
    in bouwen

    Bij familiebedrijf Breumelhof staat een team specialisten klaar
    voor renovaties, verbouwingen en onderhoudsklussen!

Over Breumelhof Bouw

Breumelhof bouwt graag aan lange, duurzame relaties. Met onze klanten, maar óók met ons eigen team. Het merendeel van onze 40 medewerkers is al tientallen jaren bij ons in dienst en iedereen is nog even fris en enthousiast als op de dag van hun sollicitatie. Ons team bestaat alleen maar uit vakmensen, die precies weten waar ze mee bezig zijn en aan een half woord genoeg hebben.

VCA Brumelhof Bouw Den Haag

GESCHIEDENIS

Breumelhof is een echt familiebedrijf: inmiddels staat met Toon Breumelhof al de 5e generatie Breumelhof aan het roer van de onderneming. Het is een bedrijf vol tradities en historie. In 1880 richtte betovergrootvader Antonius Breumelhof het Haagse aannemingsbedrijf op. In die dagen bevond de werkplaats met bovenwoning zich aan De Laan 7-9, op de plek waar nu parkeergarage ‘City Parking’ staat. Het pakhuis van de firma bevond zich tegenover de werkplaats aan de Jan Hendrikstraat 28-30, tegenwoordig bekend als politiebureau Jan Hendrikstraat. In 1916 verkocht Breumelhof beide panden aan de Gemeente Den Haag . De firma verhuisde naar de Amsterdamse Veerkade 10. Het bedrijf groeide gestaag door: werkte Breumelhof Bouw na de oorlog nog voornamelijk voor de gemeente Den Haag (vooral Gemeentewerken), vanaf de jaren ’60 kreeg het bedrijf een grote variëteit aan opdrachtgevers (particulieren, Joodse Gemeente, woningbouwcoöperaties, Rijksoverheid en bekende grootwinkelbedrijven als Smit-Bally, Marca en Vroom & Dreesmann).

Begin jaren ’80 kocht Ton Breumelhof (de vader van de huidige directeur) de belendende panden op nummers 6 en 8, zodat het bedrijf verder kon doorgroeien. Op de begane grond werd ruimte gecreëerd voor een grote machinale werkplaats waar naast trappen, kozijnen en deuren ook de grafkisten voor de Joodse gemeente werden gefabriceerd.

Het bedrijf groeide aan de Amsterdamse Veerkade alsnog uit z’n jasje. Eind jaren ’80 was de grens bereikt: men kon niet meer voor- of achteruit. Parkeer, laad- en losruimte waren schaars; best lastig, juist voor een bouwbedrijf!

Breumelhof ging daarom op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte en vond deze in 1989 aan de Wegastraat 71-73 op industrieterrein ‘De Binckhorst’. De nieuwe locatie bood voldoende perspectief: vlakbij het Haagse stadcentrum, maar ook dicht bij alle grote uitvalswegen. Het blijkt ook nu, bijna 30 jaar later, een perfecte toekomstbestendige locatie te zijn voor Breumelhof Bouw!

VCA Brumelhof Bouw Den Haag

MVO